דיי גיי באולם אירועים​

דיי גיי באולם אירועים​

לא תמיד דרושה תזמורת מושקעת באירוע. לפעמים גם תקליטן טוב יעשה את העבודה בצורה מעולה. די ג'יי מופיע על במת אולם אירועים עם ציוד הגברה משלו ללא נגנים נוספים.


הדי ג'יי מנגן מוזיקה מוקלטת אשר בחר מראש וקטעי מוזיקה אשר יצר וערך. מקור השם הוא Disc Jockey, מהשפה האנגלית. כינוי לשדרנים  שהציגו ושניגנו תקליטים.
בהיפ הופ הדי ג'יי עובד עם שתי מערכות הסאונד ומספר אמצעים מיוחדים המשמשים להוספת אפקטים ולשליטה על הסאונד. הדי ג'יי משתמש במוזיקה קיימת בתקליטים, ועושה עליהן אפקטים במימד הזמן (מאיט או מאיץ את קצב השיר וחוזר בשנית על חלקים מהשיר), מוסיף להן אפקטים, למשל סקראצ'ינג, והכל נעשה בלייב ובספונטניות.
הדי ג'יי בהיפ הופ התפתח ברחובות ניו יורק, שם היו נפגשים קבוצות של אפרו אמריקנים ומבצעים שינויים בשירי ההיפ הופ, חלק רקדו ברייקדאנס בקצב צלילי המוזיקה וחלק הנחו את הטקס ושרו שירי ראפ.


טרנטבליזם
הטרנטבליזם היא האומנות שהדי ג'יי מבצע על הדיסקים והתקליטים. האפקט המפורסם ביותר הוא הסקראצ'ינג שבו הדי ג'יי במגע ישיר מניע קדימה או אחורה את התקליט וכך נוצרים צלילים מעוותים הנשמעים כשריטות.


ציוד
הציוד של הדיי ג'יי הוא יקר , משוכלל ומתקדם. לדי ג'יי העוסק במוזיקה אלקטרונית יש מערכות השמעה ( MP3 או  קומפקט דיסק ), מיקסר דיגיטלי, אוזניות (כדי לשמוע מה יהיה השיר הבא ותוך כדי לשלב אותו עם השיר הנוכחי) ומחשב. לדי ג'יי מקצועי המנגן בסגנון אלקטרוני כגון האוס, טכנו או ברייקביט, שמעריך את הסאונד העמוק והייחודי של התקליט, ישתמש בפטיפון מקצועי.

הציוד הנדרש בעבור די ג'יי בתחום ההיפ הופ:
מערכת הקלטה באמצעות אמצעי האחסון למשל תקליטים
מינימום שני מכשירי השמעה, כדי לשמור על השמעה רציפה על ידי השמעה של כל מכשיר לסירוגין
מערכת הגברה, מיקסר המשמש למיקס בין צלילי המוזיקה שיוצאים ממכשירי השמעה, מיקרופון, אוזניות כדי לשמוע את ההקלטה מבלי שהקהל ישמע)  ציוד של הדיג'יי  שווה עשרות אלפי שקלים.​