בר קפה​

המשקה האהוב, הקלאסי והמעורר

 

יש כאלה שלא יכולים לתאר לעצמם  את הבוקר בלעדיו עם ארומה עשירה וטעם מרגיע  - קפה.

 

הקפה התגלה בטבע באזורים שונים של אפריקה

וסביב ההיסטוריה הארוכה שלו נכרכו אגדות רבות. אחת מהן מספרת על המיסטיקן תימני שקראו לו שייח אש-שאדילי, ששם לב שהעיזים שלו חיוניות ועירניות בצורה יוצאת דופן בזמן שסייר במדינת אתיופיה. ברגע שהוא טעם  את מה שלעסו העיזים אלו, הום גם הרגיש חיוניות כמו של הכבשים. גירסאות אחרות מספרות את אותו הסיפור רק שגיבור הסיפור היה רועה עיזים אתיופי ששמו היה חאלדי. באתיופיה ארץ הולדתו היו אוכלים את פולי הקפה, ללא טחינה למשקה. מסופר שנזירים אתיופים היו שמים על לשונם את פולי הקפה, בכדי לשמור על עירנותם. הקפה עבר מקומות על ידי  סוחרים תימניים, שהביאו אותו לתימן וגם גידלו אותו שם. כך או כך הקפה הגיע לכל מקום רחבי תבל וגם לישראל. ישראל נחשבת למעצמת קפה, עם 2.27 כוסות בממוצע לאדם ליום, ולמעלה מ-800 כוסות לאדם לשנה. כמעט 80% מאוהבי הקפה שותים גם קפה נס, ומתוכם 90% מוסיפיםלו חלב.

 

הקפה מיוצר מ-25  זנים של שיחי קפה שונים. ויש לו טעמים רבים ושונים ומגוון עשיר של טעמים

 

איזה סוג קפה תבחרו? קצר? ארוך? מקיאטו?

 

המבחר קצת מבלבל אתכם ?

 

הנה המדריך שיעשה סדר בין סוגי משקאות הקפה

אספרסו- זה הבסיס ממנו עושים את  רוב המשקאות בבתי הקפה. מקור פירוש המילה "אספרסו" נגזר מ"press"- לחץ של  קיטור (של 9 אטמוספרות).ככל שהלחץ על הידית בה נמצא הקפה גדל כך האספרסו נהיה יותר טוב, עשיר ואיכותי. תמצית קפה מכילה קפאין מרוכז ושמנים שנלקחו מפולי הקפה. מנת אספרסו מכילה בתוכה גם  30 גרם מים בנוסף לקפה .

אספרסו קצר: זה אספרסו שלא מכיל הרבה הוא בא בדרך כלל בכמות  של רבע כוס.

אספרסו ארוך: זהו אספרסו דליל יותר שמוסיפים לו  15 גרם מים

אספרסו כפול: מנה כפולה של אספרסו קצר- זאת אומרת כמות של פי 2 של פולי קפה טחונים, וכמו כן כמות כפולה של מים באותו היחס

אספרסו כפול ארוך: זה אספרסו גדול כפול, ששמו בו מים מדוללים

קפוצ'ינו / הפוך: זה בעצם אספרסו קצר שמוסיפים לו חלב מוקצף. יש פעמים בהם הקפוצ'ינו מורכב מכמות של שליש אספרסו, שליש חלב  ועוד שליש של חלב מוקצף.

מקיאטו: -מקור השם הוא מהשפה האיטלקית ופירושו "מוכתם". מקיאטו זה  אספרסו, עם כתם קטן של חלב שצף מעליה. במידה ורוצים לעדן את להאספרסו בוחרים לשתות מקיאטו 

מקיאטו קצר, ארוך או כפול, תלוי איזה סוג של אספרסו מתחשק לכם.

אמריקנו: זה אספרסו ששמים עליו כמות גדולה של מים חמים. הוא בא בדרך כלל כלל בכוס גדולה.

לאטה: הכוונה והמשמעות של השם היא "חלב"  זה בעצם אספרסו עם כמות גדולה של חלב חם וקצת קצף. בגלל הקצף המועט, האספרסו והחלב מתערבבים אחד עם השני ווזה גורם לכך שהטעם  של האספרסו מתעדן ופחות מורגש.

לאטה מקיאטו: כוס חלב עם קצף, ועליה שמים חצי מנת אספרסו. קוראים לה גם "לאטה מוכתם".

גרניטה: קפה קפוא במרקם כמו שלברד.

אספרסו קון פנה:  אספרסו ששמו עליו קצפת .

קפה בטעמים: קפה, בדרך כלל קפוצ'ינו, שבא עם תוספות שונות כגון  וסירופים בטעמים כמו אגוזים, קוקוס, אגוזים ועוד.

קפה אירי: זה בעצם קוקטייל המורכב מקפה שחור שיש בו ויסקי אירי.

אולמות אירועים אורכדיה מעמידים לרשותכם פינת מיני בר קפה, כדי שאתם והאורחים שלכם תוכלו לשבת בכיף על כוס קפה וליהנות מארומה עשירה ומאירוע מושקע.